Зачекайте
20-04-2023 / 11:03

Події останніх тижнів змушують усіх повністю змінити свої плани. У цій статті буде відображене наше бачення ситуації, який вплив вона може мати на інвестиційний клімат в країні та чи варто зараз інвестувати.

Що відбувається в системі Прозорро.продажі

Якщо проаналізувати дані аналітики на сайті https://bi.prozorro.sale/ можна побачити, що пропозиція збільшується при зниженні попиту:

  • Починаючи з листопада 2019 року кількість запропонованих аукціонів лише зростає.

кількість аукціонів Прозорро.продажі 2019-2020

  • Водночас кількість продажів знизилась з 780 млн грн у січні до 681 млн грн у березні. Зріст у лютому викликаний тим, що половина січня не є робочою і підписання більшості контрактів переноситься на лютий. А ось березень повинен бути краще, ніж січень, але не став.

Успішні аукціони Прозорро.продажі 2020

Аукціони на карантині?

Серед усіх типів аукціонів лише аукціони з великої приватизації не проводяться в період карантину згідно рішення фонду державного майна України.

Нагадаємо, що завдяки публічній системі Прозорро.продажі будь-яка компанія чи фізична особа може прийняти участь в прозорому аукціоні для придбання чи оренди наступного майна:

- мала приватизація (державне майно вартістю до 250 млн грн);

- велика приватизація (майно дорожче 250 млн. грн);

- оренда державного та комунального майна (наприклад, приміщень Укрпошти);

- продаж державного та комунального майна (наприклад, приміщень міських рад);

- оренда/продаж комерційного майна (наприклад, майно банків або Укртелекому);

- майно збанкрутілих підприємств.

Чи варто придбавати майно в період карантину?

Звісно, завжди треба керуватися здоровим глуздом, адже кожний об’єкт індивідуальний і ми рекомендуємо звертатися за консультацією спеціалістів The Tender. Ми допоможемо не тільки отримати повну інформацію, але й обрати виграшну стратегію для участі в аукціоні.

А ось декілька причин чому саме варто купувати зараз, якщо у вас є вільні кошти для інвестицій:

  1. Вартість усіх об’єктів на аукціонах Прозорро.продажі виставляється у гривні. Як ми усі знаємо гривня послабилась щодо долару у березні майже на 13%, якщо ви тримаєте Ваші гроші у валюті, то ви вже виграєте на 13%!
  2. Є об’єкти, що виставляються не вперше, тому на них власники можуть зробити дуже гарну знижку (одним з методів продажу за найкращою пропозицією є голландський аукціон, якщо не знаєте що це – зателефонуйте нам).
  3. Карантинні настрої знижують конкуренцію, тому ціни на англійських аукціонах не будуть значно рости (ви вже знаєте, що робити, якщо чуєте фразу “англійський аукціон” вперше :) ).
  4. Як казав відомий гуру інвестицій та третя у світі найбагатша людина у світі Уоррен Баффет: “Купуй, коли усі продають, продавай - коли усі купують!” Тому ми вважаємо саме зараз – найкращий час для інвестицій!

Наведемо декілька прикладів аукціонів з дуже привабливими, на нашу думку, цінами:

Самостійно здійснити пошук об’єктів можна за посиланням. А якщо що – звертайтесь до наших спеціалістів за консультацією, з радістю допоможемо підготуватись до аукціону і обрати виграшну стратегію.

Та пам'ятайте: онлайн-аукціони Прозорро.продажі мають імунітет до коронавірусу, тож українці можуть інвестувати в нерухомість не виходячи з дому!

Будьте здорові та успішні!

Ваш The Tender.

Поділитися:

Читайте також:

Всі новини