Зачекайте
20-04-2023 / 11:14

З моменту початку повномасштабної війни росії проти Україні невпинно тривають збори коштів на допомогу ЗСУ та допомогу людям, що постраждали від військових дій. Збори відбуваються у різних форматах: донати, збір речей/продуктів, продаж товарів з перерахуванням до 100% отриманого доходу благодійникам чи на спеціальні рахунки НБУ. І перед усіма, хто займається благодійністю постає єдине питання: як зібрати максимальну кількість грошей протягом кожної кампанії?

Якщо мова йде про збір коштів через продаж якихось речей (картина, військовий трофей, поштова марка, антикваріат, монета та інше), то система державних аукціонів Prozorro.sale відповідає на це питання дуже просто: проведіть аукціон!


Переваги проведення аукціону в системі

  • Ніхто з учасників системи не знає скільки буде потенційних покупців на аукціоні, цей підхід дозволяє підвищити початкову ціну товара ще до старту торгів.
  • Торги проводяться у декілька раундів, що стимулює конкуренцію, допомагає отримати максимальну суму коштів на благодійні справи!


Як це працює?

Благодійна організація (наприклад, “Фонд Сергія Притули”, або фонд “Повернись живим”) організовує збір коштів. Для цього вони можуть виставити на аукціон будь-яку річ, що може бути цікава потенційним благодійникам. Організація реєструється на електронному майданчику The Tender і публікує аукціон в системі. Силами медіа, соц. мереж, “сарафанним радіо” люди дізнаються про аукціон, реєструються на участь в ньому. Щоб зареєструватись на аукціон треба пройти швидку реєстрацію і подати заявку на участь. Потім, зазвичай, потенційний учасник сплачує гарантійний платіж (для фіз. осіб найближчим часом буде доступна швидка оплата через сервіс LiqPay) і адміністратор електронного майданчика підтверджує його заяву на участь. Далі - участь в аукціоні.


Як проходить аукціон?

Благодійні аукціони - це як правило аукціони на підвищення ціни і ось як це відбувається:

  • 1 етап - подання закритих цінових пропозицій. Відбувається при поданні заявки на участь в благодійному аукціоні: учасник вказує стартову ціну, яку він готовий запропонувати за лот.
  • 2 етап - відкриваються закриті цінові пропозиції (подані на 1 етапі), від їх розміру залежить черговість подання ставок в аукціоні - хто запропонував найбільшу суму під час 1 етапу, той буде ходити останнім (тобто, бачити пропозиції інших учасників і вирішувати чи готовий заплатити більше).
  • 3 етап - безпосередньо аукціон. Проходить в 3 раунди, в кожному з яких учасники надають свої пропозиції. В результаті - перемагає той, що запропонував найбільшу суму.


Як переможцю отримати придбану річ

  1. Оплата

Після перемоги учасник з найвищою ціновою пропозицією переказує кошти на рахунок електронного майданчика, який виступає свого роду гарантом угоди.

2. Доставка

Після сплати переможець аукціону домовляється з організатором де і як зможе отримати придбану річ. Після підтвердження обох сторін успішної передачі майна майданчик перераховує гроші на рахунок організатора благодійного аукціону.


Особливості проведення благодійних аукціонів

  • Організатор аукціону самостійно вирішує чи необхідно учаснику сплачувати гарантійний внесок для участі.
  • Якщо переможець відмовляється від придбання, гарантійний внесок (за наявності) йому не повертається і буде зарахований до загальної суми зібраних коштів, при цьому, право викупу лоту переходить до учасника з наступною за величиною ціновою пропозицією. Кількість переходів права викупу - необмежена.


The Tender - електронний майданчик, що надає доступ до публікації та участі в аукціонах системи “Прозорро.Продажі”.

Акредитація від ДП “Прозорро.продажі” була отримана у 2019 році, на сьогоднішній день ми працюємо з усіма існуючими напрямками аукціонів державної системи, а саме:

  • Мала Приватизація
  • Оренда державного та комунального майна
  • Продаж прав відчуження
  • Банкрутство
  • Земельні аукціони
  • Оренда вагонів
  • Продаж прав користування надрами України
  • Продаж необробленої деревини
  • Благодійні аукціони

Для отримання консультації телефонуйте +38 067 333 78 00 або пишіть info@thetender.com.ua.

Поділитися:

Читайте також:

Всі новини