Зачекайте
20-04-2023 / 10:43

Вкотре! Українська система публічних аукціонів Prozorro отримала нагороду в категорії Doing More with Less (приблизний переклад - "Робити більше з меншими ресурсами") в рамках премії публічних сервісів "2019 Global Public Service Teams of the Year". Про це йдеться на сайті Apolitical.co

Схожу нагороду система вже отримувала у 2016 році в рамках самміту ініціативи відкритого управління - Open Government Partnership (OGP Global Summit) у Парижі. Отримання нагород є підтвердженням того, що громадська ініціатива не тільки ефективна у своїй країні, але й може бути прикладом для інших. Від самого початку реформа базувалася на трикутнику співробітництва “держава – бізнес – громадськість”, до проекту були залучені молоді фахівці і, взагалі, він починався як недержавний стартап. Після того, як на систему звернули увагу міжнародні організації - проект вийшов на державний рівень.

На сьогоднішній день cистема Prozorro Публічні Закупівлі вже заощадила українським платникам податків більше 100 млрд. гривень, організувавши більше 4 млн торгів за 4 роки. Малий та середній бізнес становить близько 90% від загальної кількості зареєстрованих підприємств в системі. Також слід відзначити, що це найбільший відсоток участі невеликого бізнесу в державних аукціонах серед усіх європейських країн!

Окремим напрямком є система ProZorro.Продажі, що почала свою роботу 31 березня 2017 року в сфері реалізації майна державних та комунальних підприємств по всій Україні. На сьогоднішній день через систему ProZorro.Продажі було проведено більше 255 тис. аукціонів, в яких прийняло участь більш, ніж 17 тис. клієнтів та сгенеровано дохід близько 23 млрд. грн. Система постійно розвивається і у переліках напрямків діяльності вже є оренда та продаж державного та комерційного майна, мала приватизація, банкрутство, на черзі - аукціони з зеленої енергетики та інше.

Вітаємо команду Prozorro та бажаємо нових перемог!

Нагадаємо, в цьому році держава робить ставку на приватизацію державного майна, Фонд Державного Майна України (ФДМУ) вже заявив про підготовку 927 об'єктів до реалізації. Ознайомитись з актуальними аукціонами можна за посиланням

Поділитися:

Читайте також:

Всі новини